Verslag auto/motor puzzelrit 1-4-2013

vervolg verslag van de hoofdpagina…

De start van equipe 1 was om ca. 10.00 uur en met tussenpozen van ongeveer 3 minuten konden alle andere equipes ook vertrekken.

De routebeschrijving had veel leuke vragen en opdrachten en de eerste grote stop was bij het informatiecentrum Dwingeloo/Spier. Hier stonden Henk en Gerrie Klooster klaar met broodjes knakworst en soep.

Hier moest men drie sportieve opdrachten uitvoeren om de nodige punten te verzamelen.

De deelnemers konden proberen een afstand op een eenwieler en stelten af te leggen en ook was er blikgooien. Ook was hier een leuke vraag bedacht.

De volgende opdracht was het raden van een aantal bruine bonen in een glazen pot. De hoeveelheid hiervan was nogal uiteenlopend volgend de deelnemers, maar het waren er toch echt 1662 stuks. Ook werden de equipes hier getrakteerd op een mars, nuts of milkyway.

Vervolgens konden  de deelnemers korfballen waar de equipes werden getrakteerd op drinken en Mellanie Schreurs en Ilse Boer zorgden er voor dat alles vlekkeloos verliep.

De volgende sportieve opdracht was darten  bij Karin Schreurs en Regina Wijbrands en het bleek dat er onder de bewoners van de Erflanden echte Barney’s schuil gaan. Ook kregen de equipes hier weer wat lekkers mee voor onderweg.

De laatste sportieve opdracht was in Hoogeveen en hier konden de equipes een voetbalspel spelen onder leiding van Martin Schreurs

De eerste deelnemers waren rond 15.30 uur weer terug op de basisschool die ook het eindpunt was.

Ook nu werden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijke koffie en thee of iets fris.

Er werd nog gezellig nagepraat en om 17.00 uur was de prijsuitreiking.

De eerste prijs, een grote mand met heerlijke delicatessen was voor equipe fam Pieters met equipenaam De Asfaltrockers.

De tweede prijs, ook een mand met heerlijke delicatessen maar dan iets kleiner was voor de familie Kapitein met equipenaam De PauwoogrACE.

De derde prijs, wederom een mand met heerlijke delicatessen, maar nog iets kleiner dan de tweede prijs was voor equipe Stevens/Kamman met equipenaam De Hariboclub.

Alle equipes gaven aan genoten te hebben van een prachtige afwisselende dag en gaven aan of we dit volgend jaar weer gaan organiseren.

De rit van 132km ging dan ook over leuke landelijke wegen en door leuke dorpjes.

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar

Mede door de sponsors is dit een zeer geslaagde dag geworden en graag wil de organisatie deze bedrijven dan ook nogmaals hartelijk bedanken.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door:

SuperCoop De Weide uit Hoogeveen
Autobedrijf Doorten uit Pesse
Makelaardij Huys uit Hoogeveen
Rimato uit Hoogeveen
Korfbalvereniging Trianta

Graag tot volgend jaar en met vriendelijke groet,

Goos Wijbrands en Martin Schreurs

Voor alle foto’s van deze gezellige dag kun je in de fotogalerij kijken.