Zaterdag j.l. organiseerde ACE haar derde SDD-dag aan de Boommarter in de wijk Erflanden. Ditmaal waren de weergoden hen niet zo goed gezind. Tijdens het ochtensprogramma kwan het met bakken uit de lucht, maar dat weerhield enkele dappere kinderen niet  om toch op de rommelmarkt te gaan staan. De deelnemers van de ZZP-markt waren talrijk aanwezig, maar door het trieste weer kwam er niet veel publiek kijken.

img_5688

De kinderspelen, waar 23 kinderen aan deelnamen, kon gelukkig onder de tenten afgewerkt worden. Er werd in 3 leeftijdscategorieën gestreden om leuke prijzen, gesponsord door diverse bedrijven.

Winnaars 2 t/m 6 jaar:

  1. Micha Boekelaar
  2. Lorens Beumer
  3. Lotte

Winnaars 7 t/m 8 jaar:

1. Pascal Reumer
2. Jarno Walinga
3. Anna Brinkhof

Winnaars 9 t/m 12 jaar:

  1. Jennifer Frielink
  2. Jan-Maarten de Admiraal
  3. Andres den Admiraal

De volgende bedrijven hebben de prijzen voor de kinderspelen aangeboden:

Unive, Zoo Bizar, de Dolfijn, Attractiepark Drouwenerzand, pannenkoekenhuis het Kabouterwoud, Zippa Zebra, de Drentse koe, Intersport Jan Bols.

Kijk onder het kopje ¨sponsors¨op deze site voor meer info over onze sponsors.

Manege Smit uit Pesse was aanwezig met 2 pony´s waar de kinderen gratis een eindje op konden rijden.

Op de mini 112 dag waren verschillende hulpdiensten aanwezig, te weten de politie, de brandweer, een ambulance, Kreeft opleidingen en Kraal bergingsbedrijf. Men kon met een hoogwerker omhoog om Erflanden van een andere kant bekijken.

img_5788

Na de middag werd het weer een stuk beter en begon men met het middagprogramma, de highland games, onder leiding van Drenthe Xperience uit Gasselte. De vrolijke noot werd verzorgd door doedelzakspeler Jan Pit. De aanmelding voor dit onderdeel viel tegen, daarom heeft de organisatie ook zelf maar een team samengesteld. Ook tijdens dit onderdeel van de dag viel het aantal toeschouwers tegen, maar de aanwezigen hebben een hele leuke middag gehad. Men streed om 3 prijzen, te weten, 6 kaarten voor een voorstelling naar keuze voor de Tamboer, aangeboden door Unive, 6 kaartjes voor 12 keer gratis zwemmen bij de Dolfijn en 6 vouchers voor 1 uur gratis bowlen bij hotel Hoogeveen.

Het team All Stars, bestaande uit Herold, Oscar, Ronald, Erik, Barry en Arjan heeft de Higland Games gewonnen. Zij mogen naar de Tamboer naar een voorstelling naar keuze, aangeboden door Unive.

Het team dat 2e is geworden had maar 3 punten minder gescoord en mogen 10 keer gratis zwemmen in de Dolfijn. Dit team bestond uit Kjeld, Alex, Ynte-Jan, Halil, Erik en Klaas.

Team de Ati´s ging aan de haal met de 3e prijs, 1 uur gratis bowlen bij hotel Hoogeveen. De Ati´s werd gevormd door Mellanie, Karin, Bennie, Sanne, Erik en Hans

In het 4de team, met de naam ACE zaten Henk, Gerrie, Tineke, Eddy, Alja en Delia.

Als klapstuk verlootte ACE een rondvlucht voor 2 personen boven Hoogeveen onder alle deelnemers van de Highland Games. Deze rondvlucht werd aangeboden door ACE en werd gewonnen door Eddy Horsting.

Als afsluiting van de feestdag werd de BBQ georganiseerd. Onder professionele begeleiding van Marchienus Swierts (Promotie BBQ wedstrijd) en Henk Westerbeek (BBQ Gigant) hebben zo´n 65 mensen genoten van hun bestelde pakketje en van het vlees wat tijdens de demonstratie bereid werd.

img_6093

ACE bedankt de organisatie, alle sponsors, vrijwilligers, deelnemers en de bezoekers die het mogelijk hebben gemaakt dat deze 3e SDD-dag een succes is geworden.

Voor alle foto’s kijk in de fotogalerij!
Heb je zelf foto’s gemaakt? Stuur dan even een mailtje naar ac – erflanden @ live .nl (zonder de spaties natuurlijk).